25 éve Magyarországon

Megrendelés: Solstar Kft. | Tel.: 06 70 202 9385

SABONA - Az Egészséges Ízületekért 

 

A világhírnévnek örvendő londoni Sabona 1959-ben alapult. Termékskáláját igényes kidolgozású mágneses karkötőkkel, sportos fazonú negatív ionos karkötőkkel és kényelmes ízületi támaszokkal bővítette.

 

A világszerte ismert Sabona rézkarkötők a legmagasabb tisztaságú vörösrézből készülnek. A Sabona rézkarkötők többféle méretben kerülnek forgalomba. Viszonylagos lágyságuk teszi lehetővé, hogy a csuklóhoz igazíthatók. A Sabona rézkarkötők anyagának kellemes lágysága és a nagy tisztaságú vörösréz és annak természetes "rezgése" miatt a Sabona rézkarkötő viselése nagyon kellemes érzetet ad. A Sabona vörösrézkarkötők a világon egyedülállóak anyagminőségükben. Az a lehetőség, hogy a Sabona rézkarkötőt saját csuklóméretében rendelheti meg és ezen felül a csukló formájához igazíthatja, nagymértékben növeli a karkötő hatását!

 

A megfelelő méret kiválasztása: 

Mérje le körbe a csuklóját! A mérőszalagot ne tartsa se lazán, se szorosan! A karkötőt úgy kell viselni, hogy a bőrfelülettel érintkezzen, ezért pontosan mérjen!

Az alábbi táblázat segít Önnek a megfelelő méret kiválasztásában.

 

• XS 14,5-15,5 cm gyermeknek, illetve nagyon vékony csuklóra. (kizárólag az XS mérettel jelölt karkötők kaphatók XS méretben!)

• S 15,5 cm – 16,5 cm

• M 16,5 cm – 17,5 cm

• L 17,5 cm – 18,5 cm

• XL 18,5 cm – 19,5 cm

• XXL 19,5 – 20,5 cm (kizárólag az XXL mérettel jelölt karkötők kaphatók XXL méretben!)

 

A megfelelő méretet nemcsak a csukló kerülete, hanem annak formája is befolyásolhatja. Amennyiben a megvásárolt karkötő nem illik az Ön csuklójára, telefonos egyeztetés után [T.: +36 70 202 9385] kérjük eredeti állapotban, sértetlenül és anélkül, hogy viselte volna, küldje vissza nekünk, és postafordultával, de legkésőbb három napon belül megküldjük az Önnek megfelelő méretet. (Portós küldeményeket nem áll módunkban átvenni, ezért kérjük, hogy a karkötőt párnázott borítékban, ajánlva adja fel a címünkre.)

 

Mikor kell hordani a karkötőt? 

A karkötőt a réz felszívódása miatt folyamatosan viselni kell. Éjszaka sem tanácsos levenni. Erősen klóros vagy sós vízben (pl.: uszoda, gyógyfürdő vagy tengervíz) ne hordja a karkötőt, mert csökkenti annak élettartamát!

 

Hogyan helyezzük csuklónkra, illetve vegyük le a karkötőt? 

A karkötő helyes felhelyezése és levétele nagyon könnyen megtanulható. Fontos, hogy a karkötőt akkor helyezte fel jól, ha annak két vége között 1-2 cm rés van és jól érintkezik a bőrfelülettel.

 

Kérjük, a karkötőt az alábbi útmutatás alapján helyezze fel csuklójára, illetve vegye le, amikor az szükséges, pl.: tisztításnál. Így sokáig élvezheti a Sabona karkötők szépségét és praktikusságát. Amennyiben nem kellő körültekintéssel jár el, a karkötő eltörhet, amire nem vállalunk garanciát.

 

Csúsztassa a karkötőt a csukló legkeskenyebb részéhez! Amennyiben szükséges, óvatosan tágítson a karkötő nyílásán! Vegye fel és csúsztassa oda, ahol viselni kívánja. Óvatosan nyomja a kezére, hogy felvegye csuklója formáját! Első alkalommal ne egyszerre hajlítsa a fémet, csak annyira, amennyire hagyja magát! Napközben többször ismételje meg a műveletet amennyiben szükséges. Hidegen, hirtelen vagy nagy erővel ne nyomja meg a karkötőt mert az megsérülhet, a sérülésnél pedig később eltörhet. Mikor leveszi a karkötőt, forgassa a nyílást a csukló legkeskenyebb része felé, és itt vegye le csuklójáról!

 

Élettartam: A rézkarkötő élettartama 2-3 év, mivel a benne lévő réz "kifárad", hatékonysága csökken.. Ezt követően amennyiben a tisztítással nem lehet visszanyerni a karkötő fényét, cserélje a karkötőt!

 

A nemesfém bevonat: A nemesfém bevonatú vörösréz karkötők külső felülete 3 mikron vastagságban 24 karátos arany-, illetve 0,999 tisztaságú tartós ezüstréteggel van futtatva. A duet karkötők arany- és ezüstréteggel egyaránt el vannak látva. A nemesfém bevonatú karkötők belül vörösréz felületűek.

 

A karkötő tisztítása: Mint minden réztárgy, a Sabona vörösréz karkötő is oxidálódik, ezért a karkötőt kívül-belül rendszeres időközönként tisztítani kell! A fém karkötőhöz speciális Sabona tisztítókendőt vásárolhat, ami különösen a nemesfém bevonatú karkötőkhöz ajánlott. Amennyiben nem a speciális tisztítókendővel tisztítja a karkötőt, a tisztításhoz háztartási boltokban beszerezhető SIDOL-t ajánlunk!

 

A zöld szín fontos! 

A karkötő viselése folyamán a kiváló réz zöldes elszíneződést hagy a csuklón. Ez természetes és kívánatos folyamat, a réz felszívódásásnak a jele. A réz a test nedvesség tartalmának hatására oldódik ki a karkötőből és a bőrön át szívódik fel. A nap végén vagy akár közben is könnyen eltávolítható. Csuklónkat szappanos vízzel lemoshatjuk. Ha erősen zöld, citromos vízzel könnyebben lejön. Csuklóját rendszeresen tisztítsa, hogy a réz ne tömítse el a bőr pórusait, mivel az bőrgyulladáshoz vezethet. Az ipari társadalmakban egy felmérés szerint a lakosság 75 százaléka rézhiányban szenved, mivel a szájon keresztül bevitt réznek mindössze harmadrésze hasznosul. A létfontosságú nyomelem. Régen a lakásokban és a kórházakban réz kilincseket szereltek fel a réz baktériumölő hatása miatt. Gyógyító erejét évezredek óta ismerik. A legkülönbözőbb kultúrákban viseltek réz ékszereket. Kedvező élettani hatásairól lentebb olvashat bővebben. Az egyiptomiak az anh kereszttel, az Örök Élet szimbólumával jelölték e nagyszerű tulajdonságokkal bíró fémet. A londoni Sabona több mint 40 éve gyárt kiváló minőségű réz karkötőket a sajgó érzések és fájdalmak természetes enyhítésére a legkiválóbb minőségű színtiszta vörösrézből, amely nem tartalmaz nikkelt!

 

Néhány híresség, akik a Sabonát választották: Roger Moore, Michael Caine, Robert Wagner, Coco Chanel (divattervező), Pierre Cardin (divattervező), Norman Mailer (világhírű regényíró), Chris Dimarco (golfbajnok), Justin Leonard (golfbajnok), Seve Ballesteros (golfbajnok), Lindsay Davenport (teniszezőnő), Fülöp herceg, a windsori herceg és hercegné, Bath márkinője, Domietta Hercolani hercegnő, Lauren Bacall (hollywoodi sztár), Leland Hayward (filmproducer), Guy de Rotchild báró, Stavros Niarchos (görög hajókirály)

 

A réz a szervezet számos élettani funkciójához nélkülözhetetlen fontosságú nyomelem. Erős vírus-, baktérium-, gombaölő, vérnyomás szabályozó hatású, védi a sejteket a káros oxidációs folyamatoktól, erősíti az immunrendszert, segít a csontritkulás megakadályozásában és a vas felhasználásában, így a vashiány, a fáradtság leküzdésében. Rendkívül fontos szerepet játszik a kötőszövetek felépítésében és karban tartásában, ezért nélkülözhetetlen a csont, az ízületek, a bőr és a haj számára. Bőrünk a réznek köszönheti rugalmasságát.

 

Olyan tiszta rézből készült karkötőt vásároljon, amilyet csak lehetséges. Egyes rézötvözetekben sok a nikkel, aminek nem szabad a bőrrel érintkeznie, mert allergiát válthat ki. A karkötő csak annyit ér, amennyire jó a réz, amiből készült. A SABONA karkötőket milliók viselik világszerte. A nagy múltú Sabona cég garantálja Önnek, hogy a SABONA karkötők a legtisztább vörösrézből készültek. Kizárólag az eredeti, SABONA felirattal ellátott vörösréz karkötőt viselje!

 

Céginformáció: 

                Solstar Kft.

                H-1138 Budapest, Tomori köz 14-16. | E-mail: solstarvitamin@gmail.com

                Cégjegyzékszám: 01 09 672598 | Adószám: 12386903-2-41

                Képviselő neve: Gajdos László - ügyvezető

 

Fontos figyelmeztetés: Szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a weblapunkon található vörösrézzel kapcsolatos információkat olyan cégek is lemásolták, illetve saját termékükkel kapcsolatban hírdetik, akik sárgaréz karkötőt árulnak, illetve akiknek vörösréz termékük a réz felszívódását gátló bevonattal van ellátva. Ezért amennyiben olyan jó minőségű árut szeretne, amely terápiás célokat is szolgál, kizárólag SABONA terméket vásároljon. A SABONA karkötők CE jelöléssel ellátott, I. osztályú gyógyászati segédeszköz kategóriába sorolt termékek. 

 

 

Copyright © 2006, 2017. Solstar Kft. Minden jog fenntartva.